Οι Καθηγητές Μας

Τσίγκη Άντρη

Μετά την αποφοίτησή της από το Λύκειο Παραλιμνίου, φοίτησε στο Anglia Ruskin University στο Cambridge της Αγγλίας για 4 χρόνια απ΄όπου πήρε το πτυχίο της στην Μουσική. Μετά ακολούθησε ο μεταπτυχιακός τίτλος στην Εθνομουσικολογία στο City University of London.

 

Το 2003 επέστρεψε στην Κύπρο και άρχισε αμέσως την δραστηριότητά της ως εκπαιδευτικός μουσικός. Εργάστηκε για ένα διδακτικό έτος στο ιδιωτικό σχολείο Xenion High School στο Παραλίμνι ως καθηγήτρια μουσικής. Παράλληλα άνοιξε και την δική της μουσική σχολή, όπου δίδασκε πιάνο και θεωρία.

 

Τον Σεπτέμβριο του 2012 ανοίξε στο Παραλίμνι την Μουσική Σχολή “Music’ S Cool”διατηρώντας ταυτόχρονα και το παράρτημα στην Δερύνεια, διευρύνοντας έτσι το φάσμα των μουσικών οργάνων που διδάσκονται στην Μουσική Σχολή αλλά και τον αριθμό των μαθητών της Σχολής.

 

Η αγάπη της για την μουσική, η θέληση για συνεχή πρόοδο σε όλα τα επίπεδα αλλά και η πεποίθησή της ότι η μουσική είναι ένα μέσο έκφρασης για όλους ανεξαρτήτως ταλέντου, είναι μερικά από τα κύρια στοιχεία που την χαρακτηρίζουν.

Η Άντρη Τσίγκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Δερύνεια της επαρχίας Αμμοχώστου. Από μικρή είχε δείξει την ιδιαίτερη συμπάθεια και κλίση της προς την μουσική. Στην ηλικία των 7 ετών άρχισε να παρακολουθεί τα πρώτα μαθήματα πιάνου.

 

 

Music's Cool - Τσίνγκη Άντρη
Θεοδότου Μαρία
Music's Cool - Χριστοδούλου Αργυρώ

Γεννήθηκε στην Λεμεσό στις 17 Σεπτεμβρίου 1987. Είναι απόφοιτη του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Λάρισας του τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων. Η μεγάλη της αγάπη και το ταλέντο της για το τραγούδι ήταν καταλυτικοί παράγοντες οι οποίοι την έκαναν ακολουθήσει την καριέρα της φωνητικής τέχνης.

 

Μέσα από πολυάριθμες συμμετοχές σε μουσικά σχήματα, συναυλίες με καταξιωμένους καλλιτέχνες, εκπομπές στην τηλεόραση και πολλές άλλες ποιοτικές και σημαντικές δουλειές, έχει καταφέρει άξια να εδραιωθεί τόσο στο Κυπριακό όσο και στο Ελληνικό καλλιτεχνικό στερέωμα αλλά και στις καρδιές όλου του κόσμου.

 

 

Κουμπαρή Αντώνης
Music's Cool - Βασιλείου Ανδρέας

Γεννήθηκε στις 19/05/1991 στην Λάρνακα. Σε ηλικία 10 ετών άρχισε να παίζει κλασική κιθάρα και ηλεκτρική στα 14. Παράλληλα παρακολουθούσε μαθήματα θεωρίας, Αρμονίας και φωνητικής. Στα 15 του είχε ολοκληρώσει το Grade 8 στην κλασική κιθάρα και το 5ο θεωρίας από το Royal Schools of Music.

Φοίτησε στο University of Sussex στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου πήρε (BA) Hons in Professional Musicianship με ειδίκευση στο solo  performance και music teaching με όργανο την ηλεκτρική κιθάρα. Είναι μέλος των bands "Sensual Alchemist" και "Lemesios".

 

Mike Φωτίου
Music's Cool - Ξύτσας Άκης

Ο Mike Φωτίου γεννήθηκε στις 15 Ιουνίου το 1986 στην Λευκωσία και μεγάλωσε στην Λάρνακα.

Είναι απόφοιτος του Nakas Music Conservatory  όπου ακολούθησε το πρόγραμμα σπουδών του Berklee College of Music.

Από 2012 μέχρι και σήμερα είναι μέλος των Cashiers μιας ροκ μπάντας η οποία έχει εμφανιστεί στα μεγαλύτερα κυπριακά events, ανοίγοντας την σκηνή των Πυξ Λαξ στο Riverstock, Locomondo, Together for Larnaca, Μέλισσες στο φεστιβάλ Αγάπης Αγίας Νάπας, Ήβη Αδάμου και Σταβέντο στο φεστιβάλ Μπύρας Αγίας Νάπας και άλλα πολλά.

Από το 2017 είναι μέλος της μπάντας του Hovig όπου κάνουν εμφανίσεις σε Κύπρο και εξωτερικό. 

Ο Mike έχει εμφανιστεί σε εκατοντάδες συναυλίες, φεστιβάλ και χώρους μουσικής σε σχεδόν όλες τις πόλεις της Κύπρου, περιοδικά, τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Καλογήρου Γιάννης
Ξύτσας Άκης

Έχει συμμετάσχει σε διάφορα συγκροτήματα και έχει εμφανιστεί σε πολυάριθμες εκδηλώσεις και συναυλίες. Στο Music’ S Cool διδάσκει από τον Σεπτέμβριο του 2012.   

O Άκης Ξύτσας γεννήθηκε στις 03/08/1978 στην Αθήνα. Από μικρή ηλικία άρχισε να ασχολείτε με τα ντραμς. Ξεκίνησε να παρακολουθεί ιδιαίτερα μαθήματα ενώ αργότερα συνέχισε τις σπουδές του στα ντραμς στο ωδείου του Φίλιππου Νάκα στη Αθήνα. 

 

 

 

 

Music's Cool - Ξύτσας Άκης
Αθηνά Λιανού
Music's Cool - Ξύτσας Άκης

 

Ονομάζομαι Αθηνά Λιανού και κατάγομαι από την Δερύνεια. Η μουσική και ο χορός ήταν στη ζωή μου από πολύ μικρή ηλικία και γι’ αυτό πάντα τα απογεύματα μου ήταν γεμάτα με μαθήματα φωνητικής, μουσικής θεωρίας, χορού και θεάτρου. Το 2012, μετά την αποφοίτηση μου από το Xenion High School, πήγα στην Γλασκώβη όπου σπούδασα μουσική στο University of Glasgow και στη συνέχεια έκανα μεταπτυχιακές σπουδές στο μουσικό θέατρο, στην Αθήνα. Έπειτα επέστρεψα στην Κύπρο, όπου εργάζομαι σαν καθηγήτρια μουσικής και φωνητικής.

 

 

 

Music's Cool - Κρεμμαστός Παναγιώτης

Ο Γιάννης Καλογήρου γεννήθηκε στις 01/01/1989 στο Παραλίμνι. Αποφοίτησε το 2006 από το Λύκειο Φρενάρου. Το 2012 απέκτησε το δίπλωμα βιολιού από το Royal School of Music ενώ το 2015 απέκτησε το Δίπλωμα Βιολιού Μουσικού Συνδέσμου Αθηνών.

 

 

 

 

Μήτσιος Γιώργος

Έχει λάβει διάφορες τιμητικές διακρίσεις για τις ερμηνείες του σε διάφορα έργα που έχει εκτελέσει.

 

Εργάζεται ως καθηγητής πιάνου και θεωρίας στο Music’ S Cool από τον Σεπτέμβριο του 2009. 

Ο Γιώργος Μήτσιος γεννήθηκε στις 22/06/1983 στην Μεγαλόπολη Αρκαδίας στην Ελλάδα. Έχοντας από μικρή ηλικία μια εμφανή τάση προς την μουσική, φοίτησε στο Εθνικό Ωδείο στην Αθήνα απ’ όπου και πήρε το πτύχιο του στο πιάνο και αργότερο απέκτησε και το πτυχίο της  δεξιοτεχνίας. Έπειτα, απέκτησε το πτυχίο του στην Αρμονία από το Εθνικό Ωδείο Κύπρου στην Λευκωσία. 

 

 

 

 

Music's Cool - Μήτσιος Γιώργος
Δημητρίου Γιώργος
Music's Cool - Ξύτσας Άκης

Ο Γιώργος Δημητρίου είναι ένας μουσικός με ισχυρές δεξιότητες ως σολίστ του μπουζουκιού. Είναι γνωστός για την ισχυρή τεχνική και εκτέλεση του οργάνου καθώς και για τις αυτοσχεδιαστικές του ικανότητες.

 

Έχει μάθει μπουζούκι μόνος του στην ηλικία των 9 και έχει 13 χρόνια εμπειρίας ως επαγγελματίας. Έχει εμφανιστεί στην κρατική τηλεόραση αλλά και σε διάφορους ραδιοφωνικούς σταθμούς και συνεργάστηκε με ηχηρά ονόματα της μουσικής σε Κύπρο και Ελλάδα.

 

Έλαβε μέρος σε διάφορα αφιερώματα αξιόλογων συνθετών με αποκορύφωμα τη συμμετοχή του στη συμφωνική ορχήστρα Κύπρου παίζοντας μαντολίνο σε αφιέρωμα που έγινε προς τιμή του Μάνου Χατζιδάκι. Έχει εκπροσωπήσει την Κύπρο σε 5 φεστιβάλ στο εξωτερικό αφήνοντας άριστες εντυπώσεις. Ο Γιώργος Δημητρίου αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Κύπρου το 2015 με Πτυχίο Μηχανολόγου Μηχανικού και Κατασκευαστικής αλλά η αγάπη του και το πάθος του για τη μουσική τον κρατά αφοσιωμένο και πρόθυμο να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις μέσα από τη γλώσσα της μουσικής.